Lesznoban dől el a csapat-világbajnoki cím sorsa! - m

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2016. november 10., csütörtök

Lesznoban dől el a csapat-világbajnoki cím sorsa!

Nyilvánosságra hozták a jövő évi csapat-világbajnokság hivatalos menetrendjét, melyből kiderül, hogy nyolc év után ismét a lengyelországi Lesznoban rendezik a sorozat két legfontosabb eseményét, a reményfutamot valamint a finálét.
Az idei évben a britek, az ausztrálok, a svédek és a lengyelek küzdöttek az Ove Fundin trófeáért Manchesterben. Jövőre hazai pályán védhetik meg bajnoki címüket a polákok. Fotó: Jarek Pabijan, Sportowefakty.pl
A széria kvalifikációs ágát a lettországi Rigában rendezik június 25-én, ahol a vendéglátó lettek mellett Németország, Olaszország és Szlovénia válogatottjai küzdenek meg a dobogó legfelső fokáért, egyben a továbbjutásért.

Az első elődöntőt Nagy-Britanniában, King's Lynn-ben rendezik, ahol az idén ezüstérmet szerző britek az ausztrálokat, az amerikaiakat és a cseheket fogadják. A harc másik színtere Svédország lesz, méghozzá Vastervik városa, ahol a 2015-ben bajnoki címet ünneplő svédeknek Dániával, Oroszországgal és a rigai kvalifikáció győztes válogatottjával kell megküzdeniük.

A lebonyolítási szisztéma nem változik, így mindkét elődöntőből a győztes csapat egyenes ágon jut a július 8-án megrendezendő döntőbe, míg a két összecsapás második illetve harmadik helyezettje a július 7-ei reményfutamban bizonyíthat szintén Lesznoban. A reményfutam első helyezettje pedig indulási jogot nyer a másnapi fináléra, amelynek már biztos résztvevői a házigazda és egyben címvédő lengyelek.

A 2017-es világkupa hivatalos menetrendje:

2017. június 25. - Riga - Selejtező (Lettország, Németország, Olaszország, Szlovénia)

2017. július 1. - King's Lynn - 1. elődöntő (Nagy-Britannia, Ausztrália, USA, Csehország)

2017. július 4. - Vastervik - 2. elődöntő (Svédország, Dánia, Oroszország, + a rigai selejtező győztese)

2017. július 7. - Leszno - Reményfutam (1-2 elődöntő 2. és 3. helyezettje)

2017. július 8. - Leszno - Döntő (Lengyelország, 1-2 elődöntő győztese, a reményfutam győztese)

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here