Oroszország rendezi a GP Challenget! - m

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2016. november 16., szerda

Oroszország rendezi a GP Challenget!

Nyilvánosságra hozták a Nemzetközi Motorsport Szövetség (FIM) 2017-es salakmotoros versenynaptárát, amely az egyéni világbajnokság kvalifikációs versenyeit valamint az egyéni junior világbajnokság összecsapásait tartalmazza.
Togliattiban idén EB döntőt láthattak, jövőre pedig GP Challengen szurkolhatnak az orosz versenyzőknek.
Fotó: Jarek Pabijan, Sportowefakty.pl
A legnagyobb meglepetés talán az orosz helyszín, Togliatti, amely nem kisebb megmérettetést kapott, mint a Grand Prix kvalifikáció végső állomását, a Challenget. Azt a challenget, ahonnan a három dobogós indulási jogot szerez a 2018-as világbajnokságra. Felmerül a kérdés, hogy a Laguta fivérek, Artem és Grigorii részt kívánnak e ezen venni, hisz hazai pályán nagy lehetőségük lenne a bizonyításra, s az esetleges GP-s tagság kiharcolására. Persze ez mind csak feltételezés és a jövő zenéje, ám mindenképpen pozítívum az orosz helyszín választása, s egy sikeres debütálás után 2018-ban akár a GP egyik fordulójának is otthont adhatnának.

A selejtezőket négy helyszínen rendezik: a dániai, Esbjerg-ben, a szlovákiai Zarnovicán, az olaszországi Lonigo-ban valamint a németországi Abensberg-ben. Az elődöntőket Olchingban valamint egy korábbi GP-s helyszínen, Terenzano-ban tartják, ahonnan a legjobb hét pilóta kvalifikálja magát az oroszországi challenge-be.

A junior világbajnokságnak az idei évhez hasonlóan jövőre is három döntője lesz, amelyeket a szervezőknek nagyon jól sikerült a nemzetközi versenynaptárba pakolniuk. Sikerült megvalósítani azt, hogy három fordulóból kettő közvetlen a GP másnapján legyen, míg az utolsó a legendás pardubicei aranysisak hétvégéjén legyen megrendezve.

A titánok elsőként az angliai Swindonban csapnak össze a cardiffi Brit Nagydíj másnapján, július 23-án, majd Németországban feszülnek egymásnak, méghozzá Güstrow városában, amely mindössze fél órányira található az idén GP-s helyszínként debütáló Teterowtól. A juniorok ekkor is a Német Nagydíj másnapján csapnak össze, míg szeptember 29-én pénteken a pardubicei aranysisak nyitóversenyén állnak startszalag mögé.

A selejtezőket pedig három helyszínen rendezik: május 19-én a csehországi Pardubicében, május 20-án a svédországi Kumlában és az olaszországi Badia Calavena-ban.

Grand Prix kvalifikáció 2018:
2017. május 6. - 1. selejzető: Esbjerg (Dánia)
2017. május 6. - 2. selejzető: Zarnovica (Szlovákia)
2017. május 6. - 3. selejzető: Lonigo (Olaszország)
2017. június 5. - 4. selejtező: Abensberg (Németország)
2017. június 15. - 1. elődöntő: Olching (Németország)
2017. június 17. - 2. elődöntő: Terenzano (Olaszország)
2017. szeptember 19. - challenge: Togliatti (Oroszország)

Egyéni Junior Világbajnokság menetrendje: 
2017. május 19. - 1. selejtező: Pardubice (Csehország)
2017. május 20. - 2. selejtező: Badia Calavena (Olaszország)
2017. május 20. - 3. selejtező: Kumla (Svédország)
2017. július 23. - 1. döntő: Swindon (Nagy-Britannia)
2017. szeptember 8. - 2. döntő: Güstrow (Németország)
2017. szeptember 29. - 3. döntő: Pardubice (Csehország)

Az egyéni világbajnokság és csapat-világbajnokság hivatalos menetrendjét már a múlt héten közzé tették, amelyeket a nevükre kattintva megtekinthetnek.

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here